Najgłupsze suchary wypowiedziane przez faceta. Strona: 1

Najgłupsze suchary wypowiedziane przez faceta Dodano: 2010-02-26 23:25

Zabawne. A najgorsze, że prawdziwe. Czasem ma się ochotę poprosić o bana :D

(Swoją drogą - czemu na szaro jest?)

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Dodano: 2010-02-27 10:37

Co racja to racja - mogło być to zgrabniej napisane, w formie żartobliwej lub wręcz dramatycznej. Podejrzewam, że pisane pod wpływem impulsu i dlatego takie jakby pisała kobieta... Jak wyżej

Ale zamysł był - nie możesz temu zaprzeczyć.

Dodano: 2010-02-27 11:24

Zamysł? To wygląda jak zwymiotowanie w słowach błahych emocyjek po podrażnieniu sobie gardła próżnością.

Co cię nie zabije, to cię wkurwi

Dodano: 2010-02-27 12:17

Durante napisał(a):
Zamysł? To wygląda jak zwymiotowanie w słowach błahych emocyjek po podrażnieniu sobie gardła próżnością.

Y.
Może inaczej na to patrzę, bo zwyczajnie też stykam się z takimi "sucharami", których inaczej może nie chciała autorka przekazać, bo zwyczajnie "suchary" na to nie zasługują?
Jaka adoracja - takie odrzucenie.

Dodano: 2010-02-27 12:38 Zmieniono: 2010-02-27 12:38

Uważałbym z przedstawianiem kiepskiego języka jako celowej stylizacji, która w danym kontekście podkreśla charakter tego, o czym się mówi. Bezpodstawnie przypisujesz określone intencje autorce tekstu. "Suchary" które wypisała raczej domagałyby się ciętego, ironicznego, potraktowania, aniżeli samego zdania sprawy z ustosunkowaniem się do niej na tym samym poziomie. Kiepski styl + dowcip mający wywoływać "hahaha" .Zbyt siermiężnie. Miało być śmiesznie, feministycznie, a wyszło zdemaskowanie tego, że osoba krytykująca niewiele różni się od obiektu swojej krytyki.

Nic by się nie stało, gdyby ten tekst w ogóle się nie pojawił. Chyba, że intelektualną ucztę, czy chociażby źródło rozbawienia (z samej treści, a nie z jego głupoty ) ktoś upatruje we wstawkach pokroju:

Raven_Morgoth napisał(a):

&#8220osyłaj mi jakies twoje zdjencia,ja mam nagie foty chcesz”

-Poslac to ja ci moge kopa w ta twoja glupia łepetyne jak chcesz.
Nie pisz do mnie prosty człowieku. Idz poogladaj cos.

"Hahaha, hihihi, jaki głupi samiec, ale mu pocisnęła!!111jedenaście!!"

Nie, jednak to nie takie proste.

Co cię nie zabije, to cię wkurwi

Dodano: 2010-02-28 13:01 Zmieniono: 2010-02-28 13:03

Niestety, muszę się zgodzić z Panem i Durante.

Tekst mógłby być zabawny, gdyby był napisany z polotem i odpowiednią nutką ironii. Niestety, ordynarne, grubo ciosane suchary wypiekane przez autorkę sprawiają, że ostatnie zdanie wpisu powinna zaadresować do siebie i sobie wziąć do serca.

Nie mogę oprzeć się uderzającemu kontrastowi, jaki bije z wypowiedzi autorki starannie stylizowanej na mroczną damę w zadumie gładzącą czerwone róże na zimowym cmentarzu. Trochę jak "wszystko pięknie, dopóki paszczy nie otworzy".

Przykro mi, ale spośród innych rzeczy, które działają mi na nerwy, aż mi cierpnie wszystko w środku, jak ze strony kobiety słyszę stwierdzenie: cycki opadają. Od razu zaczynam się przyglądać, czy spod koronkowej spódnicy nie wystaje przypadkiem nogawka dresu w paski.

Z tego wynika, że każdy ma takie suchary, na jakie sobie zapracuje.

Dodano: 2010-03-01 13:54

Toż to dyskryminacja, ślepy już nie doczyta

Muszę przyznać, iż nie spotykam się z podobnymi tekstami w życiu, ale może dlatego też, że rzadko w kontaktach z facetami, trafiam na debila
Zresztą, może to nie od razu debil, po prostu tekst nie wyszedł, po co więc dodatkowo stresować?
Myślę, że to przez takie laski właśnie jak Ty, Raven Morgoth, faceci boją się zagadać do kobiet.
Może więc lepiej czasami zamilcz, jeśli nie masz nic miłego do powiedzenia.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło